- Мода
- от 26 юни 2023
Chloe Uicker
Кои аспекти от работата ти харесват най-много?
Има толкова много причини да обичам работата си на модел. Светът на моделинга и работните проекти, в които участвам, ме вдъхновяват, докато продължавам да развивам кариерата си. Един от любимите ми аспекти е възможността да пътувам по света и да се свързвам с други страстни творци. Моделингът е енергична и разнообразна среда, в която процъфтявам. Благодарна съм за възможностите, които ми позволяват да изследвам света на модата и фотографията.
Как би описала работата си?
Бих описала работата си като свежа, непринудена и готина. Всеки ангажимент, който поемам, е уникален и въпреки че мога да създавам много различни визии, моят непоколебим фокус винаги е върху това да вдъхна живот на снимките. Според мен е важно да се поемат рискове и вярвам, че работата ми отговаря на тази нагласа.
Каква е твоята запазена марка?
Бих казала, че сините ми очи са това, което ме откроява! Вярвам, че очите са прозорецът към душата и могат да предадат толкова много емоция и разказ.
Какви ползи ти носи практикуването на балет?
В света на балета точността е от решаващо значение и закъснението дори с минута означава, че вече сте изостанали. За да успее в балета, човек трябва да даде 110% във всеки клас, репетиция и представление на сцената или рискува да бъде съкратен или заменен. Балетът разказва истории чрез движение, където почти невъзможни неща се правят с тялото, но се представят с безпроблемна грация. Балетът ми даде толкова много ценни инструменти. Вдъхна ми дисциплина, непоколебима издръжливост и властно присъствие, което несъмнено укрепи кариерата ми на модел.
Сподели ни някои от най-запомнящите се моменти, които си имала в кариерата си досега?
Любимите ми моменти несъмнено са винаги, когато работя с моя приятел и дизайнер, Braden Myus. Да участвам в неговото модно ревю сезон пролет-лято 2023 беше невероятно пълноценно преживяване за мен. Да наблюдавам как неговата визия оживява и да бъда част от този творчески процес беше истинско удоволствие за мен.
Кои са най-големите предизвикателства, с които си се сблъсквала в професионален план?
Да не приемам нещата лично е най-голямото предизвикателство в тази индустрия. Човек често бива отхвърлен и критикуван. Аз съм пламенна натура и оптимист, затова справянето с отхвърлянето може да бъде емоционално натоварващо за мен. Въпреки това си напомням, че не е на лична основа и правя всичко по силите си, за да остана силна, като си представям по-голямата картина.
Кое е нещото, което задължително правиш преди да започнеш работния ден и защо?
Всеки ден обикновено започвам с 30 до 60 минути кардио, независимо дали е бягане или балет. Настройването на тялото ми е от съществено значение, за да се представя по най-добрия начин. Движението е невероятно медитативно и ме кара да се настройвам положително.
Какво си гледала/слушала/чела напоследък, което те е вдъхновило?
Наскоро гледах „Велика“ на Hulu и бях поразена от модата, представена в сериала. Обожавам епохи като тази.
Разкажи ни повече за работата си като модел и за проектите, които са ти на сърце?
Още от дете модата е моя страст и трябва да благодаря на майка си за това. Тя беше професионална балерина и модел в балета на Сан Франциско и често прекарвахме часове в гледане на Project Runway и филми като The Devil Wears Prada заедно. Нейното влияние подхрани страстта ми и послужи като вдъхновение. Малката Клои би била абсолютно развълнувана да разбере, че изживява мечтата си. Моята крайна мисия като модел е да вдъхновявам и мотивирам млади момичета като мен да следват безстрашно мечтите си.
Какво е нещото, което хората ще се изненадат да разберат за теб?
Хората често са изненадани да научат, че съм отличен готвач и пекар. Просто обичам да прекарвам време в кухнята. Етажерката в стаята ми е украсена с над 100 готварски книги и всяка Коледа семейството ми подарява нова. Винаги превръщам всяко хранене в празник, дори когато готвя за себе си. Когато забавлявам гостите, планирам менюто много подробно и поставям всички ястия върху най-хубавия си порцелан. Ястието, което обичам да приготвям, е запържени миди с картофи и трюфели.
На какво се надяваш за бъдещето на модната индустрия?
Моята надежда за бъдещето на модната индустрия е тя да стане по-устойчива. Индустрия, която постепенно се отдалечава от използването на нови тъкани и вместо това се фокусира върху повторно използване на материали, е стъпка в правилната посока. Подобни усилия ще помогнат за намаляване на отпадъците и минимизиране на въглеродния отпечатък. Също така се надявам, че използването на залежала стока ще се превърне в норма, като се гарантира, че дрехите ни остават в обращение, вместо да се окажат на сметищата.
Има ли конкретни дизайнери или марки, на които се възхищаваш и с които би искала да си сътрудничите в бъдеще?
Обичам този въпрос! Най-големият ми стремеж винаги е бил да работя с Chanel или Prada. Едно от любимите ми модни ревюта за всички времена е на Chanel пролет-лято 1994.
Какви са някои от целите ти за тази година?
Абсолютно обожавам да си поставям цели и да създавам визуални табла, за да се вдъхновявам от работата си. Основната ми насока е в последователното изграждане на моето портфолиото. Имам за цел да резервирам повече редакционни фотосесии, които са с по-голяма стойност и по-модно ориентирани, надявайки се да си осигуря представителство от топ агенции, разположени в големи градове като Ню Йорк, Милано и Париж, наред с други. Преди всичко, най-голямата ми амбиция е да утвърдя името и репутацията си в моделинг индустрията и в крайна сметка да израсна като модел, оставайки вярна на себе си.
Списанието
Популярно
- от 30 октомври 2024