- Entertainment
- от 23 октомври 2023
Кулинарният ренесанс на Inter Scaldes
Нова ера за легендарния холандски ресторант след придобиването му от Pillows Hotels

Inter Scaldes @inter_scadles, уважаван холандски кулинарен рай и перла в европейската кулинарна корона, е готов да се впусне в изкусително пътешествие, отваряйки отново вратите си на 16 ноември в Амстердам/Круйнинген. След неотдавнашното му придобиване от Pillows Hotels, емблематично име в света на луксозното гостоприемство, ресторантът има за цел да предефинира висшата кухня. Известният готвач с две звезди Мишлен Jeroen Achtien и неговият партньор Sanne Achtien ще ръководят тази кулинарна трансформация, обещавайки изискано изживяване. Кулинарната приказка се допълва от дванадесет наскоро обновени ексклузивни луксозни апартамента, които да предоставят едно холистично изживяване на своите гости.
Сгушен близо до белгийската граница на спокоен полуостров, където река Шелде целува морето, Inter Scaldes излъчва аура на изтънченост, хармонично съчетана с природата. Достъпен с хеликоптер, ресторантът обещава гостоприемство, което отговаря на превъзходството, очаквано от Pillows Hotels.
Кулинарно майсторство: от местните корени до Мишлен
Loes Dingemans, главният изпълнителен директор на Pillows Hotels, изразява своето въодушевление от това да посрещне Jeroen и Sanne Achtien, подчертавайки ангажимента да предоставят необикновени кулинарни изживявания на своите предани клиенти.
И Inter Scaldes, и Jeroen Achtien са отдадени на мисията да създават храна с чисти, местни и устойчиви съставки. Кулинарното майсторство на Jeroen и непоколебимата отдаденост на местното снабдяване хармонират перфектно с наследството, създадено от Jannis Brevet, който спечели на ресторанта трите си звезди Мишлен между 2001 и 2023 г.
Завръщането на Jeroen и Sanne Achtien от Швейцария в Холандия бележи вълнуваща глава за Inter Scaldes. „След прекрасно време в Швейцария, ние сме щастливи да се завърнем с едно вълнуващо предизвикателство; да се съсредоточим върху това, което направи Inter Scaldes велик, като същевременно предлагаме нашата собствена визия за това легендарно заведение.“ Така ресторантът запазва своята легендарна същност, като същевременно прегръща уникалната визия, която носят.
Гастрономическа почит към тероара
В сърцето на кулинарния етос на Inter Scaldes лежи тържеството на местността и устойчивостта. Вкоренени в тероара на Зеландия, творенията на главния готвач танцуват със сезоните, ода за най-добрите съставки. Новото меню заема централно място, акцентирайки върху риба, ракообразни, миди и зеленчуци, отгледани на място и събрани от близките убежища. Експертният опит на Jeroen във ферментацията, сушенето и стареенето добавя изтънчена нотка, издигайки тези съставки до техния зенит. Тази кулинарна визия черпи вдъхновение от наследството на ресторанта и околния регион. Устойчивостта и пламенната подкрепа за местните занаятчии имат предимство, с риба, стриди, миди, яйца, череши, лук, сирена и агнешко, щателно подбрани от близките ферми. Екипът на главния готвач също отглежда морски водорасли и диви билки, докато Английската градина на Inter Scaldes се превръща в омагьосващо органично светилище, изобилстващо от ядливи билки, цветя, горски плодове и плодове.
Визия, която почита традициите и върви напред
Метаморфозата на Inter Scaldes разкрива дълбоко уважение към неговата богата история, като същевременно насочва погледа си към бъдещето. Проектиран от Studio Linse, известно с емблематичната си работа в ресторант Rijks в Амстердам и Кралската опера в Лондон, преобразяването на ресторанта грациозно вплита неочаквани елементи в обстановката, хармонизиращо с естествената среда. Резултатът е интимно, затворено пространство, което издига изживяването при хранене. Докато кулинарното изживяване заема централно място, елегантният декор на ресторанта вплита допълнителен слой очарование. Вдъхновени от естествените палитри на региона и спиращи дъха гледки, меките, органични тонове обгръщат пространството. Поръчкови скулптурни дивани, напомнящи за плавните линии на Schelde, доминират сцената. В тази органична, интимна атмосфера гостите са безпроблемно свързани с очарователната градина чрез големите, прибиращи се прозорци.
Относно Pillows Hotels
Pillows Hotels, известни със своите изискани заведения в Холандия и Белгия, предлагат комбинация от съвременен и вечен дизайн, създавайки елегантни жилища. Техните ресторанти са получили признание от Michelin Bib Gourmand и Gault&Millau за кулинарното си майсторство и топла, приветлива атмосфера.
Наследството на ресторант Inter Scaldes
Inter Scaldes за първи път печели звезда Мишлен през 1987 г. и постепенно се изкачва до триумфални три звезди Мишлен. Главният готвач Янис Бревет, който пое ръководството през 2001 г., не само запази звездната репутация на ресторанта, но го издигна до три звезди Мишлен през 2018 г. Сега Янис Бревет ще служи като кулинарен съветник на Pillows Hotels и неговите ресторанти.
Списанието

Популярно

- от 23 март 2025
The Glamour Escape

- от 18 март 2025
Първите пролетни лъчи в грима от essence

- от 17 февруари 2025