- #Stay Positive
- от 13 октомври 2020
Шоколадови бомбички: нестандартен начин да си направиш горещ шоколад

Сега, когато пиша тази статия, навън е мрачно и вали. Ще се съгласиш, че това е идеалното време за три неща: филм, топло одеяло и разбира се, чаша горещ шоколад. Време е да се отдадем на есенното настроение и да се порадваме на всички хубави неща, които този сезон ни носи, защото заедно със студа идва и горещия шоколад.
Вероятно напоследък в Instagram те заливат рецепти за вкусни топли напитки, но най-големият хит за есен 2020 са шоколадовите бомбички. Не, те не са за вана, но със сигурност ще ти помогнат да релаксираш. Днешната ни рецепта е именно за тях. Ето как да си направиш нестандартен и страшно вкусен горещ шоколад.
Ще ти трябва:
- 100 гр. Черен шоколад
- Млечен шоколад и какао (по избор)
- Пластмасови или силиконови формички (за предпочитане кръгли)
- Мини маршмелоус
- Спрей за готвене
- И мляко, разбира се.
Как?
- Разчупи шоколада и го разтопи на водна баня.
- Прибави млечния шоколад или какаото за екстра сладост.
- Не забравяй, че шоколадът не трябва да бъде твърде горещ, защото ще ти бъде трудно да го извадиш от формичките после.
- Напръскай формичките със спрея за готвене (или друго, с което да не залепва).
- Напълни формите, като се увериш, че течността е разпределена поравно. Използвай лъжица. Така шоколадът ще се полепи равномерно по стените на съда. Накрая трябва да разполагаш със сферични половинки.
- Сложи всичко във фризера за няколко часа, а после сложи формичките в топла вода за малко, за да ги извадиш по-лесно.
- Сложи маршмелоус между половинките.
- Залепи двете половинки на сферата една за друга.
- Остави отново всичко в хладилника, за да стегнат шоколадовите бомбички. По желание можеш да поръсиш с пръчици или глазура.
И готово! Сложи шоколадовите бомбички в топло мляко и се наслади на чаша вкусотия. Бърза, лесна и много, много вкусна рецепта. Със сигурност ще впечатлиш гостите си с тази нестандартна визия. Наслади се на вкусния шоколад и ще забравиш за лошото време за секунди!
Списанието
