Ела на Гурме фест!

В месеца на любовта и виното нека отпразнуваме заедно най-сладките емоции! Ела в The Mall на 11-13 февруари, купи подарък за любимия човек и можеш да спечелиш романтична вечеря за двама, приготвена специално за вас от шеф Петър Михалчев. В гурме зоната на Glamour те очакват още много вкусни изненади – интригуващи кулинарни демонстрации, сладки и солени изкушения и томбола със страхотни награди.

Официалните правила на томболата можеш да прочетеш тук:

http://glamour.bg/bg/article/44194.oficialni_pravila_na_tombolata__quot_gurme_fest_quot_

 

Програма

Gourmet Fest 11-13 февруари

Събота, 11 февруари

12:30 ч. - Шеф Ради Стамболов от Lord of the Chefs – приготвяне на мини близалки във формата на сърце с азот на нитротепаняки

16 ч. - Мариан Ковачев от ресторант Set – магията на Италия. Направете си сами пица и я опитайте в компанията на интригуващото Deja Vu Сabernet Sauvignon!

18:30 - Sushi Chef – непознатите тайни на японската кухня. Да, тя може да ни предложи не само суши. В случая ще опитаме апетитния специалитет гьоза, придружен от ароматното Deja Vu Розе

 

Неделя, 12 февруари

12:30 ч. - Шеф Дарин Стойков от Masterchef – декорации на къпкейк

16 ч. - Шеф Петър Михалчев от Masterchef – Суши “Валънтайн” и десерт Мизу мочи (“любовна сълза”). Любовното меню на шеф Михалчев ще полеем с едно великолепно бяло вино - Deja Vu Совиньон Блан х Семийон!

18:30 ч. - Bakery Box – демонстрация на най-лесните домашни сладки от суха смес, дегустация на соленки със синьо сирене с червено вино Deja Vu


Понеделник, 13 февруари 

16:00 ч. - Дегустация на вина Deja Vu от Minkov Brothers

 

 

Ето и малко повече информация за нашите кулинарни звезди:

Шеф Петър Михалчев

Петър Михалчев е известен у нас като Майстора на японската кухня и като „бунтаря в кухнята”.

От 1993 г. работи като готвач в различни ресторанти с българска национална кухня, а през през 2002 г. става главен готвач в Малта, където въвежда свой уникален стил на готвене, комбинация от балкански, френски и средиземноморски кулинарни традиции. През 2008 г. прави следващата крачка в кариерата си - обучава се за суши майстор в Токио, а през 2011 г. открива един от най-добрите японски ресторанти в България – Miyabi.

Вече трети сезон шеф Михалчев е част от журито на успешния телевизионен формат Masterchef. Казват, че е най-взискателният сред колегите си, но той смята, че в кухнята нещата са прости – дисциплина и хигиена, после всичко се нарежда.

Шеф Ради Стамболов

Ради Стамболов e познат на широката публика като част от журито на първото българско кулинарно риалити “Lord of the chefs”. В средите на изкушените от кулинарното изкуство Ради няма нужда от представяне. Всички познават сладкаря ентусиаст, който със завидна енергия и неподражаем устрем се бори за налагане на престижа на професията готвач, за обучението на младите кадри, за навлизане на световните тенденции у нас.

Ради стартира професионалната си кариера в хотел “Шератон” в началото на 90-те. Непосредствено с това продължава своето обучение и квалификация: Завършва Колеж по туризъм във Варна; придобива доцентура по италианска кухня от Scuola Alberghiera e di Ristorazione di Serramazzoni, Италия; специализира в Cafè Central Palais Ferstel във Виена, Австрия. Готвил е за 13 президента на различни държави.
Голямата страст на Ради са шоколадът и сладките изкушения.

Шеф Дарин Стойков

Дарин Стойков e участник в първото издание на Masterchef по bTV. Сам споделя, че след участието си в кулинарното шоу е добил самочувствие за възможностите си в кухнята и животът му се е преобърнал на 180 градуса. Увереността при комбиниране на съставки, съчетаване на несъвместими вкусове и текстури е накарала кулинарния журналист да последва мечтата си и днес да е горд собственик на пекарна „Даро“ в центъра на София. Още на първоначалните кастинги за Masterchef при въпроса какво би направил с голямата награда от 100 000 лева, Дарин отговаря, че най-ценна е титлата, а материалната й изражение би му помогнало да превърне хобито си в професия. Две години по-късно това вече е факт.

Шеф Станислав Колев от ресторант Sushi Chef

Станислав е бил главен готвач в едни от най-известните в България ресторанти за японска и азиатска кухня. В момента е executive chef на новооткриващия се ресторант Umami в хотел Маринела. Той създава и внедрява рецептите за Sushi Chef в The Mall. В събота, 11.02.2017 г., от 18:00 до 19:00 часа шеф Станислав Колев ще представи на гостите на събитието технологията и начина на сгъване на японски специалитет от тесто, който може да се приготви с различни видове плънки - гьоза. Ще презентира три различни вида:

гьоза с пиле

гьоза с уака 

гьоза със зеленчуци 

Шеф Мариян Ковачев от ресторант Set

Мариян е на 34 години, роден е в Плевен. На 19-годишна възраст заминава за Италия и в продължение на 13 години живее на полуостров Соренто, част от Амалфииското крайбрежие, смятано за една от най красивите дестинации в света. След завръщането в родината си, Мариян отворя три големи и успешни ресторанта, като последният му проект е СЕТ – най-новото стилно заведение в Слатина, разполагащо с детски кът и басейн. По време на “Гурме фест”, в събота, 11.02.2017 г., от 16:00 часа, шеф Ковачев ще демонстрира лесен начин да си направим вкусна домашна пица. Всички присъстващи сами ще имат възможност да изпробват и подобрят своите кулинарни умения!

 

Ела на Гурме фест!
16507861 623200877872710 6768795394526696273 n
1 от 2

Имаш мнение по темата? Слушаме те!

.............................